17 Kasım 2012 Cumartesi

AKILLARA ZİYAN YARIŞMA YENİ ASIR CV TASARIM YARIŞMASI; KATILIN ÇILDIRIN, ÇILDIRIN KATILIN, HATTA KAZANIN !


Yeni Asır Gazetesi iş dünyasında çığır açan bir organizasyona imza attı. Kafalarda bıraktığı soru işaretleri yaptığı hataları kabul etmemeleri eşsiz bir yarışma düzenledi. Yarışmanın 4 kazananı vardı fakat asıl kazanan Yeni Asır CV Tasarım organizasyonu oldu. Kendileri açık ara farkla yılın en şaibeli organizasyon yarışmasında 1.lik ödülümüze hak kazandı.
                30 Eylül – 13 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenen saygın jüri üyelerinden oluşan yarışma 11 adet katılım şartı bildirdi katılımcılara. Anlaşılan kendileri de kendi kurallarından habersizdi 7. Madde dışında 7. Değerlendirme jüri kurulu tarafından bir günlük bir çalışmayla yapılacak ve kurul kararları hakkında herhangi bir itiraz kabul edilmeyecektir.
3. madde çok kısa ve anlaşılır. 3. Cv’ler Türkçe olacaktır. Sonuçların açıklandığı gün 1. Cv ingilizce idi. Dikkatli bir takipçi bunu hatırlattıktan hemen sonra 1. Cv hemen türkçe olanı ile değiştirildi. Kendilerine bu durum hatırlatıldığında açık açık Cv’nin türkçe olanı ile değiştirildiği açıklandı. Merak edilen şu bu cv hangi haliyle oylandı tasarım sayfası admini yada jüri kurallardan haberdarmıydı?
Diğer bir madde 9. Adaylar bizzat kendilerinin yaptığı özgün çalışmalarla yarışmaya katılabilirler. Aksi durumların ortaya çıkması halinde, başvuru geçersiz sayılır. Aday ödül almışsa bile ödül iptal edilir. İptal edilen ödül, bir sonraki adaya tevdi edilir. Yarışmada 4. Olan facebook formatında cv daha önce yurt dışında ve yurt içinde onlarca örneği olan bir Cv idi. Hatta Dilek Oluklu isimli bir öğrenci Türkiye’deki ilk örneğini çok farklı platformlarda defalarca paylaşmıştır. Bu daha önce de jüri üyelerine ve organizasyon sayfasına iletildi.
Burada açık olarak 9. Madde ihlal yada gözardı edilmiştir. Yapılan itirazlar karşısında organizasyonun kendinde kusur bulmaması kafalar şöyle bir soru bıraktı acaba ben özgün kelimesinin anlamını bilmiyormuyum? Açıp  TDK sözlüğüne baktım
‘’1. sıfat Yalnız kendine özgü bir nitelik taşıyan, orijinal, ibdai’’ yazıyordu. Anlaşılan birileri özgün kelimesinin anlamını bilmiyordu yada şuursuzluk konusunda tam anlamıyla özgün olmaya çalışıyordu. Bence başarmışlar bize de kendilerini tebrik etmek düşer.
Tebrikler  Yeni Asır Cv Tasarım Yarışması

1 yorum:

  1. dandik gazetelerin yarışmasından ne beklenir ki? hakkını yemişler anlaşılan yoksa bu kadar yaygara kopartmazdın ama sana tavsiyem şimdi ayaga kalk..... hadiii bekliyorumm mutfaga git ve buz gibi soğuk suyunu iç emi :))

    YanıtlaSil