1 Mart 2012 Perşembe

Gönül, ne kahve ister ne kahvehane; gönül sohbet ister, kahve bahane


Resmi Gazete’de ilana çıkan Türk tescillenecek haberini okuduktan sonra durmayıp kendime bol köpüklü bir kahve yaptıktan sonra kahvemi yudumlayarak yorumlamak istedim.Bir fincan Türk Kahvesi kahve için 55 kahve çekirdeği gerekliymiş.Tarihsel açıdan bakarsak Türk kahvesi Habeşistan(Etiyopya)'dan tüm Ortadoğu'ya yayılmış.İstanbul'a ise 1517 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa  lezzetine hayran kaldığı kahveyi getirdi. Genellikle sohbetlerin ve kahvede oyunların yanında tercih edilen kahve o dönemler sosyal hayatın vazgeçilmezi arasındaydı.Ayrıca tıka basa yenilen yemeklerin üstüne sindirim için idealdir. 
Kurukahveci Mehmet Efendi Mahdumları Ahmet Efendi Kurukahveci ve Ortakları Komandit Şirketi, Türk Kahvesi'ne coğrafi işaret verilmesi için 4 Mart 2011 tarihinde Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanlığı'na başvurdu.
TPE'nin coğrafi işaretlerin korunmasına ilişkin tescil talep ilanı, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.Türk kahvesinin denetimi ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenecek ilgili kamu kurumları tarafından yapılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana, 6 ay içinde itiraz edilmezse Türk Kahvesi coğrafi işaret alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder