1 Mart 2012 Perşembe

Kazlar ve Takım Oyunu

Takım çalışmalarında pek uyumlu sayılmam ancak bu sorunun uyumsuzluğumdan kaynaklandığını düşünmüyorum.Grupta bir isteksizlik ve yılma gördüğümde bunu söylerim ve bu konuda alternatif üretmeye çabalarım.Bunun içinde benim tecrübemden çıkardığum ders bana göre lidercilik rolünü fazla benimsemişlerle fazla bulunmamaktır derim.Takım oyunu ile ilgili kaynaklık edebilecek doğanın içinden bir takım oyunu yazısı hazırladım.
Kazlar birlikte uçarken V tarzında bir uçuş şeklini koruyarak uçarlar.Bu sayede bir kazın uçabileceği mesafeden ne kadar fazla uçtuklarını biliyor musunuz? Tam olarak %70 oranında daha uzun mesafeye uçabiliyorlar.
V tarzı uçuşta tüm kazlar nereye uçulduğunu ve hedefi çok iyi bilirler , ona ve ortak amaca bağlıdırlar.
En önde uçan kaz, havanın direncini en fazla hisseden kazdır.Eğer bir kaz V tarzı uçuş şeklinden çıkarsa sürtünme kuvvetiyle diğer kuşların temposunu yakalar.Her kanat çırpış arkadaki kazı yukarı kaldıran bir güç oluşturur.V tarzı uçuş ile bir kazın uçabileceği mesafeden %70 daha fazla yol katedebilirler.
Hava direncini en fazla hisseden en öndekidir.Öndeki kaz yorulunca sürünün arkasına geçer ve yerini başkası alır.Ayrıca uçarlarken öterek uçarlar ve bu arkadakiler , öndekilere hızlarını korumaları için destek ve cesaret verir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder