4 Mart 2012 Pazar


Rotary Kulübünün organize ettiği ‘Toplum Liderleri Geliyor’ etkinliğinin İlk haftasına Baybars Altuntaş’ın satış pazarlama eğitimi için Ankara’ya gitmem sebebiyle katılamadım.Ancak Baybars Altuntaş’ın eğitimine katılarak ne kadar doğru bir karar verdiğimi de anlamış oldum.Girişimcilik üzerine sohbet etmek ve kitabımı imzalatmak da ayrıca güzeldi.Toplamda 4 hafta süren eğitimler cumartesi günleri yapılmakta ve dün 2. haftasında olan eğitime katılarak birbirinden değerli konuşmacıları dinleme fırsatı buldum.Konuşmalar esnasında mülakat teknikleri , cv hazırlama gibi konularda aldığım notlardan bazılarını sizlerle paylaşmak istedim.Bu konular hakkında bir çok doküman , kitap okumuş olabilirsiniz ancak bu paylaşım sayedesinde bildiklerinizi tekrarlayabilir, bilmediklerinizden yararlanabilirsiniz.3.sınıfta okuyan, bugünlerde iş arama portallarında cv doldurmakla meşgul olan ben Bilgeadam İK’larının sunumu sırasında cv’nin anlamını bilmediğimi ve bugüne kadar merak dahi etmemiş olduğumu fark ettim.CV curriculum vitae kelimelerinin kıslatmasıdır. Curriculum Latince koşu anlamına gelirken vitae ise hayat yarışı anlamındadır.

İş verenlerin başvuru havuzundaki adayları incelerken ayırdıkları süre ise 5-7 arasında değişmektedir

.Özgeçmişinize önyazı ile kariyer hedefinizi de ekleyebilirsiniz.

Diğer adaylar arasından sıyrılmanın bir yöntemini de öğrendim kariyer sitelerinde iş verenlerin karşısına ilk çıkan ilanlar en son güncelleme yapanların profiliymiş.

İş arama siteleri dışında özel istihdam arama ofislerinin ise tercih edilebilecek alternatifler arasında ve adaylardan herhangi bir ücret talep edilmemekte.Çünkü hizmet bedeli sadece iş verenler tarafından alımakta

Genellikle paylaşılan beden dili konusundaki şu istatistik ise etkileme açısından % 80 beden dili ,kelimeler ise %20  olarak ifade edilirken bir başka konuşmacı ise % 55 beden dili,% 7 görünüş  %38 kelimeler ve ses tonu olarak ifade etti.

Ayrıca beden dili konusunda birçok kitap bulunmakta ancak Ömer Tezcan'dan -Acar Zuhar Baltaş’ın -kitabının en iyi kaynak olduğunu da tavsiye olarak aldım.

Sunum sırasında söylenilen Konfüçyus’ün şu sözleri ise notlarım arasında;
Duyduğumu unuturum

Gördüğümü hatırlarım

Yaptığımı anlarım

Sunumda paylaşılan Çok Güzel Harekeler Bunlar’ın mülakat ile ilgili eğlenceli skecine de yer vermek istedim
.

2 yorum:

  1. yazılarını okumak için büyüteç gerekiyor :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil